Driva företag hemifrån

Office desk.

Att driva sitt eget företag och kunna arbeta hemifrån är mångas dröm. Allt fler väljer också att göra drömmen till verklighet. I och med internet har det blivit möjligt för alla att arbeta hemifrån vare sig det gäller att starta en butik eller ett konsultföretag.

Även som anställd kan man välja att arbeta hemifrån. Ny statistik visar också att 55 % av alla företag i Sverige har anställda som arbetar på distans. Det finns numera till och med en officiell Jobba hemifrån-dag som infaller den 26 mars varje år.

Viktigt med bra arbetsplats

Något som är viktigt att tänka på när man driver sitt företag hemifrån är att ha en bra arbetsplats. Att sitta vid köksbordet och arbeta kommer inte att fungera i längden.

Sitter du ned hela dagarna behöver du en ergonomisk skrivbordsstol samt ett skrivbord som är inställbart. Står du istället upp (om du till exempel driver en verkstad) behöver du en arbetsplatsmatta som avlastar. Rätt belysning är också viktig; du ska inte behöva anstränga ögonen för att se vad du ska göra. Naturligt ljus är bäst men i avsaknad av det kan det vara läge att installera lysrör.

Fördelar med att arbeta hemifrån

Fördelarna med att jobba hemifrån är många. För det första får man bättre arbetsro än när man sitter på en stor stimmig arbetsplats. Både de privata kostnaderna och kostnaderna för företaget sjunker då man slipper betala lokalhyra, resekostnader och luncher. Det är också lättare att kombinera jobb och familjeliv då man hela tiden befinner sig i hemmet. På Driva-Eget kan du läsa mer om fördelar och eventuella nackdelar som hänger ihop med att arbeta hemifrån.