Inredning av barnrummet

Barnrummet – det är ett rum för ditt barn att sova i, att leka i, att växa upp i. Här kan du låta fantasin flöda fritt när du ska inreda, men samtidigt kan det vara viktigt att tänka på vissa praktiska saker och lösningar.

Barnrum

Ofta har våra barn mängder av saker. Det är leksaker, böcker, lego och ofta ligger allt huller om buller på golvet, som du som mamma eller pappa trampar på titt som tätt. Förvaring är A och O i ett barnrum, för att undvika onda fötter och att allt känns som kaos. Det finns enkla tips på att totalt förvandla rummet och på Vi Med Barn kan du få många tips på vad som är viktig att ha i ett barnrum. Lådor och hyllor som barnet enkelt kan nå är grundläggande för en god förvaring.

Oavsett om du inreder ett barnrum från början, eller vill göra om det du har så behövs det alltid nya saker, som sängar, möbler, förvaringslådor och mycket mer. Bäst är att hitta ett ställe som säljer allt man kan tänkas behöva . Ett tips är att redan från början köpa en ”växasäng”, den kan anpassas allteftersom barnet växer- Då kommer du bara att behöva köpa en säng som förhoppningsvis håller fram till att barnet flyttar ut.

När du har införskaffat de möbler och förvaringslösningar du vill använda dig av kan du härja fritt när det kommer till färger och former i rummet. Se till att ta hänsyn till barnens längd. Sätt inte hyllorna så de passar vuxna, tänk istället på att det är barnet som ska nå den där boken de vill läsa, och det utan att behöva klättra och kanske riskera att ramla. Rensa gärna bland leksakerna om ditt barn har många. Alla behöver inte vara framme jämt. Du kan med fördel byta ut dem då och då, vilket gör att ditt barn får förnyad leklust, då leksakerna känns nya efter att de varit borta en månad eller två. Låt gärna äldre barn vara med i inredningen av sitt rum och låt dem bestämma färger och placeringar på saker som inte är av större vikt för dig.