Mysig belysning

När sommaren går mot sitt slut och höstregnen kommer, finns åter behovet av att få ljus i hemmen. Plötsligt blir lamporna som varit släckta under sommarens varma och soliga dagar viktiga igen och vi känner oss överlag mer frusna och trötta. Under dessa dagar vill man gärna sjunka ner i tv-soffan och mysa och gärna då i skenet av en varm lampa. I Expressen står att läsa om höstens trender, där material som metall, trä och färgen vinröd kommer stort. Man kan till exempel bara byta en skärm på en fin lampa till en vinröd och få en lampa som är helt rätt i höst.

Har man nyligen möblerat om eller byggt om hemma behöver oftast även lamporna ändras. Många väljer att sätta in spotlights i taket för att få en belysning över hela rummet, som man enkelt kan tända och släcka. Andra gillar att gå och tända små lampor här och där och vill inte ha en stor upplyst miljö.

Rätt lampa på rätt plats

Det kan vara svårt att hitta rätt lampa till rätt plats. Även val av lampa kan vara en svår fråga. Ska man satsa på en lågenergilampa eller en LED-lampa? En LED-lampa skapar ofta ett trivsamt, varmt ljus medan en lågenergilampa sparar på el och miljön. Down-lights, up-lights, armaturer eller sockel: Det beror ju även på vad som ska belysas, hur starkt ljuset ska vara på den platsen och hur belysningen ska se ut. Vissa lampor är dimmbara och du kan själv reglera ljusflödet. Lampor för alla platser och rum och information om lampors kvalitet och olika typer av belysning hittar du på palyset.se.