Skapa en uteplats med Feng Shui

Vad passar bättre på en uteplats, om inte harmoni och balans. Med Feng Shui, kan man skapa den perfekta uteplatsen för långa och härliga stunder. När man skapar sin uteplats, ska man försöka få med alla fem element i Feng Shui. Det är vatten, jord, eld, trä och metall. När man inreder använder man sig av det som de olika elementen symboliserar.

De fem elementen

Möbler på uteplatsen, ska man såklart ha och då ska man välja möbler i trä, som till exempel trädgårdsmöbler i teak. Just trä symboliserar jord och här ingår även kvadratiska former och färgen brunt. Utemöbler i metall eller kanske krukor symboliserar metall. Metall står för cirklar och ljusa pastellfärger. Dynor i mörkt blått eller svart bjuder vattnet på, som är ett element med osymmetriska former och speglar. Ett måste på uteplatsen, är växter. Utan växter blir uteplatsen stram, stel och inte särskilt lugnande eller inbjudande. Välj växter som strävar uppåt, kanske någon klängväxt på en metall ställning. Vinrankor kan rama in en uteplats väldigt fint. Just växter och färgen grönt utgör det sista elementet, som är trä.

Rogivande plats

För att ytterligare skapa en fin och användbar uteplats, kan man dekorera med en liten fontän. Rinnande vatten är mycket rogivande och det ger liv åt uteplatsen. Föredrar man blommor i krukor, placeras dessa med fördel ut i grupp. Tyg och textil är något som gör en plats hemtrevlig. Har man tak över sin uteplats, kan man gärna placera en matta under bordet, kuddar på stolarna och kanske någon snygg filt för kalla kvällar. Ljus på borden och hängande lyktor är en mysig faktor när det börjar skymma. Med enkla medel kan man skapa en personlig uteplats som ger energi och lugn.