Förnya hemma med enkla medel

 

Idag tänker vi alla mycket på hållbarhet och långsiktighet när vi inreder. Vi väljer naturliga eller återbrukade material av hög kvalitet och stilren formgivning som håller över lång tid. En annan trend är att handla begagnat på exempelvis auktion eller i vintage- och second hand-butiker. Därför tenderar de flesta av oss till att skapa en bas i våra hem som kommer att finnas kvar under en längre tid framöver.

Sugen på något nytt?

Även om vi vill inreda långsiktigt så finns det återkommande tillfällen då vi känner ett sug efter något nytt i hemmet. Så är helt enkelt människans natur. Det fina är att detta inte behöver innebära stora åtgärder eller helt nya möbler. Istället kan vi göra mycket med ganska subtila medel och mindre produkter. 

Bygg upp en garderob

Nya inredningsprodukter till hemmet ska inte heller vara slit och släng. Ett tips är att bygga upp en garderob med lite olika stilar och färger som du kan variera mellan under årstidernas växlingar. Det kan vara objekt som gardiner i olika textilier, prydnadskuddar för soffa och golv, ljusstakar och lyktor eller en lyxigt mjuk pläd att svepa in dig i när du sitter och läser på balkongen.