Inred badrummet

Badrummet är en plats i huset där vi människor spenderar en förhållandevis stor del av våra liv. Det är då inte konstigt att vi vill göra det till en så hemtrevlig plats som möjligt. 

kalt badrum

Handdukar

Badrumstextiliernas påverkan på rummet skall aldrig underskattas. Färgglada handdukar kan sätta liv i ett annars tråkigt och kallt badrum. Detta märks extra mycket om man förvarar alla oanvända handdukar på ett öppet hyllplan.

Golvet och Badrumsmattan

handdukarDå sidan huvudsakligen brukar fokusera på tyg skulle vi kanske helst välja att ha heltäckningsmatta i badrummet, något som tyvärr inte riktigt fungerar i praktiken. Den fina kompromissen man då hittar är att välja ett annat högkvalitativt golv och sedan matcha det med en passande badrumsmatta. Vill man ha högkvalitativa badrumsgolv så finns det egentligen två val, sten eller klinkers. Både klinkers och sten finns i en otrolig mängd färger och former. Vad man föredrar är i slutändan helt personligt, även om sten som till exempel marmor brukar anses vara mer exklusivt. Gällande badrumsmattan så finns det två saker man bör tänka på. För det första så är det viktigt att mattan inte glider omkring på golvet. Om inte mattan själv har någon form av halkskydd så finns det oftast att köpa till. Det andra man bör fundera över är hur mattan hanterar vatten och fukt. Om den suger upp vattnet är det viktigt att den även är lätt att torka.

Duschdraperier

Precis som de andra tidigare omnämnda textilierna i artikeln så är duschdraperiet en otrolig möjlighet att påverka ditt badrums utseende och känsla. Beroende på hur stort ditt badrum är och vad du har valt för andra färger på till exempel handdukarna så kan det vara lämpligt att välja en liten mjukare färg på draperiet då det tar upp en så stor del av den synliga ytan i badrummet.