Inred ett hotell

hotell

Att inreda sitt egna hem är redan det en stor utmaning. Att hitta en stil som man gillar och sedan återskapa den så bra som möjligt i ett rum eller helt hus kräver både mycket tid och kunskap. Vad är det då som krävs när man designar för hundra eller tusentals unika gäster?

Inriktning

Bland det första man bör tänka på när man inreder hotellet är vilken inriktning man skall ha. Vill man göra hotellet mer personligt så går det absolut att satsa på att starta ett boutique hotell eller livsstilshotell som det kallas på svenska. Denna typen av hotell håller alla hög standard och har ofta ett tema för att locka till sig ett klientel som söker att även boendet skall vara en upplevelse. Detta är kanske den mest krävande typen av hotell att inreda.

Även om man väljer att skapa ett mer traditionellt hotell så behöver man bestämma sig vilken målgrupp man har då ensamma affärsresenärer och familjer på semester har väldigt olika krav.

Budget

Innan man sätter igång med arbetet är det även viktigt att veta vilken budget både du och dina önskade kunder har. Utifrån detta är det sedan betydligt enklare att börja bestämma vilken inredning som är passande. Tänk på att det oftast inte är speciellt smart att välja det billigaste alternativet vid inredning då den slutliga kostnaden för dig som företagare ligger i kostnaden per kundnatt innan inredningen måste bytas ut på grund av slitage eller skada.

Hjälp

Då hotellinredning som sagt ställer helt andra krav än då man väljer möbler och material till sitt egna hem så är det oftast bäst att vända sig till en expert inom området. Dessa känner till var man behöver spendera lite extra pengar samt var man kan spara. Företaget PMIAB som arbetar med bland annat hotellinredningar beskriver på sin hemsida vad man kan förvänta sig av just ett samarbete kring designkonceptet. Där ser vi många av de ovan nämnda kraven och att ett nära samarbete med dig som kund är viktigt för ett gott resultat.