Väggen spelar roll

ramar

Något som man kanske inte tänker på så ofta är hur väggarna och deras utseende påverkar atmosfären i ett hem. Vad som finns på väggarna kan faktiskt ha stor betydelse för hela inredningen i ett hem och just därför tänkte vi här komma med några tips på hur man kan utforma sina väggar på olika sätt.

Tapet

Vilken tapet man har på väggarna är förstås väldigt viktigt. Vill man ha en neutral vägg som inte sticker ut så mycket är ett bra tips att välja en ljus tapet med vit, beige eller ljusblå färg. Vill man däremot ha väggar med lite karaktär är ett bra tips att satsa på en tapet med mer distinkt färg som till exempel rött, orange eller varför inte svart. Ytterligare ett alternativ är givetvis att sätta upp en fondvägg eller fototapet, då ger man verkligen karaktär till ett rum.

Tavlor och affischer

Ett annat sätt att skänka karaktär till ett rum är genom att pryda väggen med olika typer av tavlor, affischer och dylikt. Ett bra tips är att låta tavlorna och affischerna matcha varandra då detta ofta blir snyggare än om det spretar åt olika håll.