Mysig värme

Att känna sig varm och mysig är bland det härligaste som finns en kall kväll, oavsett om det är sommar eller vinter. 

skymning kväll

Visst, vintern har tagit sitt sista andetag men nu väntar istället sena sommarkvällar på uteplatser och hus med vidöppna fönster. Det är dags att se över vilka som är de bästa och mysigaste sätten att hålla sig varm på.

Eld

Med sommaren åker förutom trädgårdsmöblerna även eldkorgarna och eldfaten fram. Få sätt är så härliga när det kommer till att värma upp sig själv och kanske till och med grilla lite korv. Om du har en eller flera kaminer i huset så skall du inte heller glömma bort dem bara för att det är sommar. Kalla och regniga kvällar kommer, då finns det inget mysigare än en sprakande eld i hemmet.

Infra och gasolvärme

En enklare, men tyvärr betydligt tråkigare typ av uppvärmning är infravärmen. Med den är det bara att starta och njuta av en lite varmare utomhusmiljö. Det första valet man behöver göra här är vilket drivmedel man skall använda sig av. Elektrisk infravärme passar sig bra i många situationer men kan vara svårt att installera om uteplatsen är placerad en bit från huset. Gasol bör man undvika om uteplatsen eller altanen är inglasad då förbränningen både släpper ut koldioxid och förbrukar syret vilket gör miljön betydligt sämre att vistas i. Trots detta fungerar gasolen absolut bäst i slutna utrymmen då den värmer upp luften till skillnad från infravärmen som istället värmer allt som värmestrålningen träffar.

Plädar

Sist, men absolut inte minst så har vi plädarna. Oavsett vilken typ av uppvärmning man har så föreslår vi att man alltid har ett stort lager med varma och härliga plädar som man kan mysa ner sig i.