Satsa på kvalitet i sovrummet

Vi spenderar en hel del tid i sovrummet med tanke på att vi sover en tredjedel av praktiskt taget varje dag. Och för att sova bra gäller det att man ligger bekvämt.

Det första kravet för detta är så klart sängen. Och för att veta exakt vilken typ av säng man sover bäst i är det bra att börja med hur man i regel sover. Sover man till exempel på mage, i framstupa sidoläge eller liknande vill man nog ha en lite fastare säng för att inte det ska bli för stor skillnad mellan kroppen och huvudets position. Sover man istället på ryggen är det bra med en mjukare variant.

Men detta är bara grunden man nu har byggt upp. Nu handlar det istället helt och hållet om sängkläderna. Lakan, örngott och påslakan bör alla vara av hög kvalitet så de både är mjuk och skön mot kroppen och kan andas tillräckligt väl.

För att sätta pricken över i:et kan man även satsa på snygga mattor, gardiner och plädar att pryda sovrummet med. Att ha en matta vid sidan av sängen kan bli väldigt uppskattat när temperaturen börjar sjunka. Och när det gäller gardiner kan man även satsa på att hänga upp både ett par luftiga som kan släppa igenom ljus och ett par mörkläggningsgardiner.