Inred med ett akvarium i fokus

Att inreda med ett akvarium i fokus gör något speciellt med rummet. Det ger en lugnande effekt på oss och det är ungefär som med en öppen spis. Man kan sitta och titta på ett akvarium länge utan att tröttna. Det blir ett naturligt och oerhört vackert konstverk i ett hem.

Förutom att vara en vacker inredningsdetalj så får man lära sig att sköta om fiskar. Det finns en del saker som man bör tänka på när man ska köpa sitt första akvarium. En viktig detalj är att inte köpa för litet akvarium. Att sköta ett mindre akvarium är betydligt svårare och kanske mer arbete med än ett stort akvarium. Nu ska man ju tänka på hur rummet är utformat där akvariet ska stå. Tänk på att placera det mot någon vägg där inte solen når.

Har ni plats så fundera på akvarier i storleksordningen 250 upp till 500 liter. Det rymmer en hel del akvarium tillbehör som stenar, växter och annat som gör att det blir ett vackert inslag i din inredning. Se till att skaffa rätt tillbehör till ditt akvarium som pump, filter och belysning. När allt är uppställt och vatten är påfyllt så bör du vänta med att ungefär två veckor innan du lägger i fisk. Allt för att det ska bildas den bakteriekultur som bör finnas i ditt akvarium. När fisk börjar läggas i så lägg i ny allt eftersom så de hinner acklimatisera sig till sitt nya hem.

En annan ska som man bör tänka på när man placerar ut sitt akvarium. Ställ det inte bredvid någon dörr där det ofta springs igenom. Detta kan vara ett störande moment för dina fiskar. Ett fyllt akvarium kan inte bara flyttas utan måste tömmas på en hel del vatten för att man överhuvudtaget ska orka med att lyfta det. Så placeringen är viktig att tänka på i ett första skede.