Olika sätt att ta vara på väggutrymmet

Golvytan spelar en väldigt stor roll för alla möjliga former av inredning. Men väggarna har väldigt stor potential de med och det är inte alltid vi använder dem i den utsträckning vi kan. Här kommer några snabba tips på hur du kan ta vara på mer av väggutrymmet hemma.

Skapa en personlig fotovägg

En fotovägg är ett snyggt sätt att samla alla dina favoritbilder och visa upp dem på ett mycket mer utrymmesekonomiskt vis. Har du en skrivare hemma kan du skaffa lite fotopapper och skriva ut de bästa bilderna från din samling. Skaffa sedan ett antal ramar i varierande storlek och stil och sätt upp allt på väggen.

Sätt upp din hobby på väggen

Har du en hobby du gärna spenderar tid med i vardagen kan det vara en inspiration för lite väggdekorationer. Och innan du ger upp på tanken bara för att det inte låter som något som skulle fungera, tänk på att det inte behöver sättas upp på samma sätt som en tavla eller liknande. Med några krokar eller andra hållare är det få saker som inte kan hängas upp på ett eller annat vis. Du kan ju till och med hänga upp något så stort som en cykel på väggen bara du har ett rejält fäste.

Maximera förvaringen med platsbyggda bokhyllor

Förvaringen är en mycket viktig aspekt av många rum i hemmet. Och medan en vanlig bokhylla ofta kan erbjuda riktigt mycket utrymme är det också sant att man få en hel del yta ovanför dem som mer eller mindre går till spillo. Men om du väljer att platsbygga bokhyllan får du hyllplan hela vägen upp. Se bara till att inte ställa sådant du använder varje dag på översta hyllan så slipper du dra fram trappstegen varje gång.