Inreda ett gästrum

Funderar man på att göra om ett rum till ett gästrum finns det en del saker att tänka på. Medan det huvudsakligen ses som ett sovrum kan gästrummet vara så mycket mer än så om man bara inreder det lite smartare.

Sängen

Sängen ska så klart vara bekväm och bäddad med fräscha och mjuka lakan, täcken och kuddar. En dubbelsäng är självfallet väldigt välkomnande om man har par som kommer och hälsar på, men är det brist på utrymme finns det alltid smidiga lösningar som exempelvis ett sängskåp.

Andra möbler

Möblemanget i ett gästrum bör kunna hantera mer än en vanlig sovrum. Att ha tillgång till exempelvis ett skrivbord och ett fåtölj kan vara riktigt tacksamt för gästerna. Välj något smidigt som lätt får plats istället för stora möbler som tar upp för mycket värdefullt utrymme.

Belysningen

Belysningen i gästrummet bör vara flexibel för kunna anpassas många olika situationer. En taklampa med dimmerfunktion är en väldigt bra start, men se även till att ha belysning som en skrivbordslampa, en sänglampa och även gärna en golvlampa vid en eventuell sittplats.

Praktiska inredningsdetaljer

Tänk på gästrummet lite grann som en liten etta, exklusive köket. Att ha tillgång till saker som krokar att hänga upp kläder på, en halvstor spegel för olika ändamål och fler förvaringsmöjligheter kommer kunna till bra användning.

Gör det ombonat

När allt detta är på plats är det dags att se till att göra gästrummet riktigt hemtrevligt. Textiler är en väldigt bra start och något man kan satsa mycket på. Extra kuddar, filtar, plädar och liknande kan göra väldigt mycket för ett rum. Ställ gärna in lite växter i rummet också. Inte bara kommer det kunna ge riktigt goda dofter, de hjälper också till att hålla luften i rummet fräscht.