Inreda utsidan

hus_120987442

När man talar om inredning är det ju ofta fallet att man begränsar sig till insidan av huset. Och medan det är sant att detta är ju klassiskt sett definitionen av inredning, betyder det inte att man inte kan applicera tankar och idéer på utsidan av huset likväl. Här kommer några tips på vad man kan göra med fasaden för att få ett vackrare, mer intressant yttre.

Måla om

Alla vet vi ju säkert vad blekta och flagande färger kan göra på ett hus. Hur ofta man behöver göra detta kan vara allt från upp till 15 år för villor i inlandet ned till var sjätte år för hus på västkusten. Men även om färgen fortfarande håller måttet kan en ommålning vara förnyande för ett hus. För att skapa rätt känsla kan man ta hjälp av denna guide.

Dekorera fasaden

Är man dock helt nöjd med husfärgen kan man börja tänka på hur man kan dekorera fasaden. Det finns en rad olika sätt att göra detta och saker man kan använda sig av för att förbättra utsidan, det gäller bara att leta efter något man tycker passar sin stil. Ett tips är att byta ut sitt vanliga husnummer mot något betydligt mer designat som garanterat kommer att få huset att står ut från mängden.

För att få en mer levande känsla på utsidan kan man även se till att dekorera huset med mer växter. Klätterväxter har ju varit populära många gånger genom historien, men de är inte alltid det bästa för huset. Ett betydligt mer skonsamt sätt att använda sig av växter är såklart genom vanliga blomlådor. Dessa kan man ju alltid sätta upp under fönstren, som många brukar göra, men det går minst lika bra att faktiskt sätta upp individuella blomlådor och blomkrukor mitt på väggen. Detta är speciellt praktiskt om man har en större vägg utan några fönster.