Compact living

sh_compact_kitchen_room_

Bor man litet eller ska inreda små rum så finns det idag en massa tips och idéer att hitta på nätet och i olika inredningstidningar på så kallad compact living, det gäller att skapa sig plats och yta av outnyttjade kvadratmetrar. Man kan få plats med mycket där man egentligen inte trodde att det skulle finnas några möjligheter överhuvudtaget.

Lägenhetspriserna ökar, inte bara i Stockholm eller storstäderna i Sverige utan överallt i landet. Folk har inte råd att bo så stort längre och ytan måste maximeras så att det blir praktiskt möjligt att leva och bo. Det är där begreppet compact living kommer in. Det gäller att utnyttja varenda kvadratmeter smart och idérikt, har du yta under trappen där du kan förvara dina saker eller kan du hissa upp en del saker upp mot taket, om man söker tips och förslag på internet så kan man hitta variationer på compact living man själv aldrig skulle komma på.

Är man trångbodd och behöver en gästsäng eller bor i en etta utan alkov och vill ha yta dagtid så kan man satsa på en form av skåpsängar av den modell man ibland kan hitta i inredningen på dagens hotell eller bygga en egen variant av dem om man är händig. Det gäller att tänka på vad man har för behov, vilken förvaring man behöver och vilket intryck man får när man kommer in i rummet eller lägenheten.