Konsten att hålla det snyggt hemma

Det finns många personer som är väldigt duktig på inredning och verkligen kan skapa fantastiska rum även när de inte har bra förutsättning. Men kan man inte också hålla det rent och snyggt i hemmet kommer man inom kort dra uppmärksamheten bort från allt det positiva.

Det finns mycket som kan hjälpa till att hålla det rent men det kan så klart bero på vilka svårigheter man har med detta. Är det ett problem huvudsakligen kring organisering kan man få hjälp med väldigt konkreta exempel som visar hur man tacklar ett område av hemmet. Och detta är ju sedan något man ofta kan ta med sig till andra platser och problem.

När det dock gäller smuts och stök är tipset många delar med sig av att det huvudsakliga verktyget för att hantera egentligen är förebyggande. Det bästa med förebyggande är att man sällan behöver spendera en massa tid på en och samma gång för att förebygga smutsen, speciellt inte när man ser på hur mycket tid man måste spendera på städning när man inte arbetar förebyggande.

Att inte låta smuts eller stök bygga upp till att börja med kräver så klart arbete och tid. Men i slutändan kommer det inte kännas som det då det ofta räcker med en eller ett par minuter åt gången.

Så vad är de bästa sätten att förebygga? Till att börja med bör ens mantra vara att ”städa bort efteråt”; så fort man är klar med något bör man lägga tillbaka det på sin plats, städa bort allt som kan ha ställts fram och se till att ytorna man använda är rena.

Bara något så enkelt som att till exempel torka av handfatet i badrummet efter varje besök tar bara några sekunder, men det betyder att man inte behöver stå betydligt längre tid i ett försök att få bort envisa fläckar från samma yta.